DNS módosítása


DNS szolgáltatás:
Minden DNS (Domain Name Service) szolgáltató jelentős felelősséget is magára vállal, hiszen a DNS-nek szerepe van a weboldalak betöltődésében, az e-mailek közvetítésében, DNS nélkül nem működik a domain sem.

Cégünk -ahogy sok más domain szolgáltató is- díjmentesen biztosítja a nála fenntartott domain név működéséhez szükséges elsődleges és másodlagos DNS-t, amelyek az Intronet esetében a következők:
ns1.intronetx.hu
ns2.intronetx.hu

DNS beállítás technikai ellenőrzése:
Egy .hu végződésű domain név akkor és csak akkor regisztrálható, ha van olyan DNS beállítás, amire hibátlanul lefut a technikai ellenőrzés (az eredmény alsó sora zöld színű).
A technikai ellenőrzést a domain név és az elsődleges névszerver megadásával itt lehet elvégezni:
www.domain.hu/domain/regcheck

Ha a domain DNS-ét egy másik szerver DNS-re szeretnénk lecserélni, akkor azt szintén csak akkor lehet megtenni, ha az új DNS-re is hibátlanul lefut a technikai ellenőrzés (regcheck).

DNS módosítás módja:
Ha önállóan szeretné a DNS-eket szerkeszteni, kérjen hozzáférést a Domain adminisztrációs felületünkhöz!
Ha csak alkalmanként tervezi módosítani a DNS recordokat, akkor küldje el e-mailben, szövegesen (nem kép formátumban) a beállítandó adatokat és mi ezt díjmentesen elvégezzük!

DNS átállás időtartama:
A DNS módosítást követően maga a tényleges átállás csak akkor következik be, ha arról az internetszolgáltatók is tudomást szereznek, akik bizonyos időközönként ellenőrzik a domain nevek beállításait. Ebből fakadóan egy DNS váltás után általában 6-24 órát kell várni a tényleges átállásra.

© 2003-2020 Intronet Kft. Minden jog fenntartva!