Domain átirányítás

Fontos tudni, hogy egy domain név minden alapbeállítását azon a szerveren lehet elvégezni, amelyik DNS kiszolgálóként a domain névhez beállításra került.
Az elsődleges és másodlagos névszerver (DNS1, DNS2) ugyanúgy hozzátartozik egy domain adataihoz, mint az igénylő vagy az adminisztratív kapcsolattartó és ezeket a beállításokat is a domain név regisztrátoránál lehet elvégezni.
Mivel a DNS beállítások által a domain gyakorlatilag bármilyen -az igénylő által kiválasztott- szerverre mutathat, ezért kijelenthető, hogy a domain név és a hosting szolgáltatás teljesen függetlenül tud egymástól működni (a domain- és a tárhelyszolgáltató lehet különböző, ha ezt a tárhelyszolgáltató üzleti megfontolásból nem akadályozza).

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy lehetőség szerint legyenek a domain névhez a tárhelyszolgáltató DNS-ei beállítva, hogy helyben, gyorsan és közvetlenül lehessen módosítani a DNS egyes recordjait, amik a levelezés és a web tényleges kiszolgálóját nevezik meg.

Emellett viszont minden domain névhez ingyenesen biztosítunk DNS1 és DNS2 szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy ha az igénylő úgy dönt, akkor a mi szerverünket is megnevezheti DNS kiszolgálóként és így nálunk is szerkesztheti a recordokat akkor is, ha a tárhelyet máshol rendelte meg.

A DNS beállításokról ITT, míg az A-, MX-, CNAME-, TXT recordok módosításáról konkrétan ITT olvashat.

© 2003-2023 Intronet Kft. Minden jog fenntartva!