Elektronikus számláink hitelessége


Cégünk 2016 decemberétől bocsájt ki digitálisan aláírt és időbélyeggel ellátott számlákat online rendszerében.

A jogszabályi kötelezettségek ugyan már nem írják elő, hogy az elektronikus számlák egyaránt legyenek időbélyeggel és digitális aláírással ellátva, vállalkozásunk azonban a jövőben is tartani kívánja magát ehhez a szigorúbb eljáráshoz.

Ha ellenőrizni szeretné a PDF dokumentumok hitelességét, akkor ennek módja a következő néhány pontban olvasható:
 • Töltse le a www.adobe.com oldaláról az Adobe Reader programot és telepítse a számítógépére.
 • Telepítse számítógépére az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató főtanúsítványait a megbízható legfelső szintű hitelesítés szolgáltatók közé. A tanúsítványokat ide kattintva telepítheti: Advanced e-Szigno CA3 és Microsec e-Szigno Root CA
 • Állítsa be az Adobe Reader-t az alábbiak szerint:
  - Magyar nyelvű verzió használata esetén:
  Szerkesztés menü → Beállítások menüpont → Biztonság menüpont → Speciális beállítások gomb → Windows integráció fül: Az összes opciót (3 db) ki kell pipálni.
  - Angol nyelvű verzió használata esetén:
  Edit menü → Preferences menüpont → Security menüpont → Advanced Preferences gomb → Windows Intergration: Az összes opciót (3 db) ki kell pipálni.
 • Ha mindez megvan, töltse be az Adobe Reader-be a PDF számlát és kattintson az aláírás gombra, ahol ellenőrizheti az általunk kibocsájtott dokumentum hitelességét: Az ellenőrzés opciót használva (elő Internet kapcsolat szükséges a művelethez) megtörténik az ellenőrzés!© 2003-2020 Intronet Kft. Minden jog fenntartva!